torstai 30. tammikuuta 2014

Uuniburritot


Rakastan tex-mex-makuja, se lienee jo huomattu. Kuvassa ruoka on taas epämääräinen kasa (monasti arkiruoat näyttävät aika vaatimattomilta...) mutta ruoka on todella maukas ja mieluisa kaikille perheenjäsenille - kunhan kolmevuotiaalta ensin nypitään pavut pois annoksesta.

Uuniburritot


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
öljyä
suolaa, paprikamaustetta, kaakao&chili-mausteseosta, pari tippaa tabascoa, juustokuminaa, rouhittua mustapippuria, oreganoa
400 g naudan jauhelihaa
joko 1 prk valutettuja kidney-papuja tai itse liotettuja & keitettyjä kuivia pavuja (1 dl kuivia papuja)
2 dl maissia purkista/pakasteeesta/tuoretta
500 g paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
puoli ruukkua hienonnettua korianteria
2 pkt tortilloja
2 prk smetanaa
cheddaria (kannattaa valita sellaisia yksittäispakattuja, hampurilaiseen tarkoitettuja cheddar"viipaleita")

Kuori sipulit ja hienonna. Kuutioi paprika. Kuullota ensin öljyssä siput, lisää sitten paprika ja viimeksi valkosipuli. Anna vihannesten kypsyä pannulla n 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kasvikset sivuun odottamaan.

Paista jauheliha öljytilkassa. Mausta ruskistunut liha suolalla, paprikalla, kaakao-chilillä, tabascolla, juustokuminalla, pippurilla ja oreganolla. Tarkkoja mittoja on vaikea antaa, mausta sopivaa suhdetta - lihan tulee olla sopivan suolaista ja maukasta, liha ei saa jäädä mitäänsanomattoman makuiseksi.

Lisää lihaan pavut, maissi, 1,5 dl paseerattua tomaattia sekä sipuli-paprikaseos. Lisää ripaus sokeria, tarpeen vaatiessa myös suolaa. Anna kiehua hiljaa poristen n 10 minuuttia. Lisää silputtu korianteri.

Laita loppu paseerattu tomaatti kattilaan, mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja oreganolla. Kiehauta nopeasti.

Voitele uunivuoka (tai kaksi, koosta riippuen), levitä vuoan pohjalle pari rkl tomaattikastiketta.

Lusikoi täytettä tortilloille, kääräise rullalle tai paketiksi.Laita rullat vuokaan vierekkäin. Levitä päälle loppu paseerattu tomaatti. Levitä päälle smetanat. Lopuksi päälle cheddaria.

Gratinoi 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruoka on läpikuumaa.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti