maanantai 18. helmikuuta 2013

Banaania ja toffeeta


Kondensoitu maito ei ole ihan mikään tavallinen tuote, mutta isoimmista kaupoista sitä jo saa. Sitten kun vielä muistaisi, että oliko se nyt maitotuote-, säilykepurkki- vaiko leivontaosastolla? Kannattaa kysyä. Muuten voi niin vaatimattoman säilykepurkin etsimiseen mennä hyvä tovi, kokemusta on. Mutta kun purkki on hankittu, saa siitä purkissaan keittämällä aivan uskomattoman hyvää, makiaa toffeeta.

Banoffee


Pohja:
250 g Digestiven suklaakeksejä (tai vastaavia)
100 g voita

Täyte:
1 tlk sokeroitua, kondensoitua maitoa
2 dl kermaa
tomusokeria
1-2 banaania
sitruunanmehua

Koristeluun:
Pari palaa tummaa Fazerin leivontasuklaata

Poista maitotölkistä etiketit ja pane se avaamattomana kattilaan. Laita kattilaan vettä niin että tölkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä 2,5 tuntia. Lisää kattilaan vettä tarpeen mukaan, tölkin tulee pysyä veden alla. Nosta tölkki kattilasta ja anna jäähtyä, jotta saat sen turvallisesti avattua. Sisus ei kiehahda esiin, mutta tulikuuman alumiinitölkin käsittely ei ole mukavaa. Anna siksi jäähtyä tovi.

Valmista keittämisen aikana pohja: Murskaa keksit. Sulata voi, sekoita se keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuokaan (uskaliaat laittaa taikinaa myös reunoille.. minä jänistän ja laitan vain pohjalle). Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Nosta pohja tarjoilulautaselle.

Kaada toffee tölkistä pohjalle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Vaahdota kerma, mausta tomusokerilla. Kerman ei tarvitse olla hirveän makeaa, toffee tuo niin paljon makeutta kakkuun. Levitä kerma pohjalle toffeen päälle.

Viipaloi banaanit, kostuta niitä sitruunanmehulla. Nosta viipaleet kakun päälle.

Sulata suklaapalat, pirskottele suklaata kakun päälle koristeeksi. Ja ei muuta kuin kahvi tippumaan ja vieraat pöytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti