maanantai 11. helmikuuta 2013

Lohta wasabi-kuorrutuksen alla


Elle Mat & Vin (Jan-Feb 2013) julkaisi uusimmassa numerossaan päätöimittajan uunilohireseptin, jossa lohen päälle levitettiin wasabilla maustettu kuorrutus. Wasabi sopi ihmeen hyvin tähän tarkoitukseen, eikä se yllättäen ole ollenkaan voimakasta juustoon sekoittuna. Lisäksi wasabi-tahna värjää kuorrutuksen herkullisen vaaleanvihreäksi - sopii erityisen hyvin näin orastavaan keväänodotukseen!

Fittnesslax


500 g lohta
suolaa, pippuria
1/2 lime
1 tl wasabia
1 rs Philadelphia-juustoa
1 rkl vettä

Laita lohi voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Suolaa reilusti, pippuroi. Purista päälle 1/ 2 limen mehu.  Sekoita wasabi, kylmä vesi ja juusto keskenään. Levitä lohen päälle. Paista 200 astetta kunnes lohi on kypsä, noin 20-25 min. (alkuperäisessä reseptissä paistettiin 150 asteessa 15 minuuttia, silloin lohi jää omaan makuuni liian raa´aksi - mutta tuota paistoastetta voi siis hyvin kokeilla).

Lisuke
lasinuudeleita
sugar snaps -herneitä (löytyvät kaupan pakastealtaasta)
soijakastiketta, kalakastiketta, suolaa
tuoretta korianteria

Keitä lisukkeeksi lasinuudeleita. Käytä paketin ohjetta, mutta lyhennä aikaa, jonka nuudelit ovat kuumassa vedessä. Toisessa kattilassa keitä suolatussa vedessä sugar snaps-herneitä n 2 minuuttia. Valuta nuudelit ja herneet. Wokkaa nopeasti molemmat yhdessä.Mausta soijakastikeella, kalakastikkeella, ehkä ripaus suolaa vielä. Alkuperäisen ohjeen mukaan voi lisätä myös makeaa chilikastiketta. Päälle tuoretta korianteria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti