Taatelikakku
Joulukadut on jo avattu ja muutenkin joulukausi tuntuu jo startanneen liki täysillä. Niinpä on aika aloittaa omat jouluvalmistelut taatelikakulla. Minun jouluni ei voi tulla ilman tätä äitini reseptillä tehtyä kakkua - joulussahan on kyse perinteistä ja nostalgiasta. Vielä kun oppisi tekemään yhtä hyvää perunalaatikkoa kuin mitä äiti valmisti!
Mamman taatelikakku
250 g taateleita
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä ne pehmeäksi seokseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Anna taateliseoksen jäähtyä hetken. Lisää sitten sekaan:
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti