tiistai 24. marraskuuta 2015

Taatelikakku


Joulukadut on jo avattu ja muutenkin joulukausi tuntuu jo startanneen liki täysillä. Niinpä on aika aloittaa omat jouluvalmistelut taatelikakulla. Minun jouluni ei voi tulla ilman tätä äitini reseptillä tehtyä kakkua - joulussahan on kyse perinteistä ja nostalgiasta. Vielä kun oppisi tekemään yhtä hyvää perunalaatikkoa kuin mitä äiti valmisti!

Mamman taatelikakku


250 g taateleita
2 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita

Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä ne pehmeäksi seokseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Anna taateliseoksen jäähtyä hetken. Lisää sitten sekaan:
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti