keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Omenaa, rahkaa, kookosta!


Tämä vuosi oli todella huono omenavuosi, joten omenoita ei ole liiaksi asti ollut. Onneksi saimme kassillisen ihan kelpo omppuja eräältä ystävälliseltä sielulta, ja niistä omenoista tehtiin sitten syksyn omenaherkkuja; hilloja ja muutamia leivonnaisia.

Omena-kokoostoska


Pohja:
75 g voita
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai piimää

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää voi joukkoon. Lisää maito, sekoita tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.

Täyte:
2 omenaa
1 tl kanelia+sokeria omenoiden päälle
1 prk rahkaa (tai jugurttia)
1 kananmuna
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet taikinan päälle. Ripottele pintaan kanelia ja sokeria.

Sekoita rahkan joukkoon muut aineet. Kaada vuokaan omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Tee tällä välin toskakuorrutus.

Toska:
50 g voita
0,75 dl sokeria
1 rkl maitoa tai kermaa
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl kookoshiutaleita

Mittaa kattilaan voi, sokeri, maito ja vehnäjauho. Kiehauta n 2 minuuttia. Sekoita kookoshiutaleet joukkoon.

Kun piirakka on ollut 25 minuuttia uunissa, kaada toskakuorrutus sen päälle. Paista vielö n 10 minuuttia kunnes piirakka on kullanruskea. Anna jäähtyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti