torstai 22. lokakuuta 2015

Puolukka + Philadelphia = Piirakka


Juustokakku ei ole makuuni, siinä kun on yleensä niin hurjan paksu ja raskas täyte, joka melkein aina jumittaa kitalakeen kiinni. Tämä piirakka korjaa ne juustokakun (minun mielestäni) pahimmat piirteet ja antaa herkullisen ja ohuttäytteisen lopputuloksen. Annos riittää lasagnevuokaan.

Puolukkainen juustokakkupiirakka


Pohja:
150 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua voita

Murenna keksit hienoksi ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita lasagne-vuokaan leivinpaperi, levitä keksiseos tasaiseksi päälle. Paista 200 asteessa 8 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

Täyte 1:
300 g Philadelphia-juustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
puolukoita
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa kulhossa juusto, munat ja sokeri. Levitä esipaistetun pohjan päälle. Sekoita puolukat ja perunajauhot. Ripottele marjat täytteen päälle. Paista uunissa (175 asteessa) 25 minuuttia.

Täyte 2:
1 prk (150g) ranskankermaa
0,75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen ainekset. Lisää edellisen täytteen päälle ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes tämäkin kerros on hyytynyt (eikä tartte ruskistua kuten kuvassa, se nyt oli pieni lipsahdus vaan ...)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti